Recepty pro radost
Ořechový koláč podle FOODU je dokonalý
›
Do ořechového koláče podle časopisu FOOD jsem se zamilovala nejen já, ale každý kdo ho ochutnal. Je to opravdu hit. Někdy (oproti původnímu ...
Polévka z pečených lilků a paprik
›
Lilek je zelenina, která si najde místo na našem stole celoročně. Grilovaný, zapékaný, plněný… A v zimě v mé milované polévce dochucené uzen...
Tarte flambée v Alsasku, Flammkuchen v Porýní: Skvělý slaný koláč k vínu
›
Při svých cestách po krásném německém Porýní jsem doslova propadla místní specialitě, pocházející z Alsaka – slanému koláči Flammkuchen. ...
Čokoládový koláč, kterému nelze odolat
›
Inspiraci na tento koláč na způsob brownies jsem objevila v časopisu FOOD. Tušila jsem, že bude výtečný a proto jsem ho raději upekla z dvoj...
Quiche s kozím sýrem: Omámí vás svou jemnou chutí
›
Slané francouzské koláče „quiche“ jsem zařadila do svého oblíbeného repertoáru vaření. Jsou skvělé k vínu, příprava je jednoduchá a při vymý...
Kalamáry plněné fetou: Nostalgická vzpomínka na léto
›
Mořské plody a ryby jsou mou velkou vášní. Připravuji je ve všech ročních obdobích a nostalgicky při tom vzpomínám na své letní dovolené. Na...
Delikátní dezert: Hrušky v červeném víně
›
Pokud máte chuť připravit jednoduchý a zaručeně úspěšný dezert, vřele doporučuji hrušky v červeném víně. Když jsem naposledy připravovala sv...
Kynuté knedlíky s ostružinami - klasika, která nezklame
›
Konec léta je vždy ve znamení ostružin. Také vám to letošní léto tak uteklo? Zase tady máme sezónu ostružin a věře, že pravé kynuté ostružin...
1 komentář:
Tip na letní večeři: Pečené papriky s balkánským sýrem
›
O pečené zelenině jsem vám už psala v dubnu a právě teď je její ideální doba. V Toskánsku jí dávají dokonce přednost před tou grilovanou. A...
Rolky z filo těsta se sýrovo špenátovou náplní
›
Záviny nebo pirohy z listového těsta jsou oblíbenou součástí mého „párty menu“. K vínu jsou výborné a nikdy nezklamou. Snažím se vymýšlet rů...
›
Domovská stránka
Zobrazit verzi pro web