Jetelíček: Cukroví plné oříšků pro štěstí

Jetelíček je naše oblíbené cukroví, kterým začínám šňůru předvánočního pečení.

Aby bylo na Vánoce krásně proležené, mělo by se péct kolem Mikuláše. Je tedy nejvyšší čas ho vyzkoušet.

Na jetelíček potřebujeme:
  • 280 g mletých lískových nebo vlašských ořechů
  • 180 g moučkového cukru
  • 2 vajíčka (1 použijeme do těsta, druhé na potření cukroví)
  • 1 vanilkový cukr
  • trochu strouhané kůry z bio citronu
  • celé lískové oříšky na spojení kuliček z těsta

1. Všechny ingredience společně zpracujeme. Z těsta tvoříme kuličky velké jako lískový oříšek. Kuličky potřeme rozšlehaným vejcem, vždy tři přitiskneme k sobě a do středu vtiskneme lískový oříšek.

2. Na plechu vyloženém pečícím papírem pečeme na 180° C do růžova asi 10 minut. Při pečení doporučuji občas zkontrolovat stav, stačí chvilička a zespodu se jetelíček připálí.

3. Do Vánoc uchováváme v chladu v uzavřené nádobě, aby cukroví zvláčnělo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Žádné komentáře :

Okomentovat