Vepřové kotlety a zelenina pečená v pergamenovém papíru

Nápad na  sobotní oběd jsem tentokrát našla v Billa magazínu. Z pracovních důvodů jsem ho začala zkoumat trochu pečlivěji a zjistila jsem, že to je  docela dobrá inspirace.

Nakonec autorem receptů je Ital a italská kuchyně je moje velká vášeň. Mimochodem, s pečením v pergamenu mám výbornou zkušenost, o skvělé dýni s parmezánem jsem už psala.Na 4 porce potřebujeme:
  • 4 vepřové kotlety, kuřecí řízky, stehna, křídla, prostě dle chuti a nálady.
  • 3 lžíce medu
  • 2 polévkové lžíce strouhaného zázvoru
  • olivový olej
  • 1 menší lilek
  • 2 malé cukety
  • 4 stroužky česneku
  • 3 rajčata
  • 2 červené papriky
  • čerstvý tymián
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • pergamenový papír a provázek na zavázání
 1. Z medu, zázvoru, olivového oleje a čerstvého tymiánu si připravíme marinádu.

2. Kotlety naklepeme, osolíme a necháme marinovat.

3. Lilek a cuketu nakrájíme na silnější plátky, osolíme a necháme půl hodiny vypotit. Vypocenou tekutinu pečlivě osušíme a zeleninu nakrájíme na kostičky.

4. Na větší kousky nakrájíme i rajčata, papriku a pečlivé omyté brambory.

5. Z pergamenového papíru si nastříháme na 4 čtverce, poklademe na něj zeleninu, jeden stroužek česneku, osolíme, opepříme, posypeme čerstvým tymiánem a pokapeme olivovým olejem.

Pergamen uzavřeme to tvaru měšce a pevně zavážeme provázkem. Pečeme v troubě na 250° C 45 minut.
6. Kotlety grilujeme v troubě nebo na grilu.

Tip: Zeleninu do pergamenové měšce si každý může zvolit dle chuti a fantazie. A i jen samotný zeleninový měšec je výborná a lehká večeře. S čerstvými bylinkami chutná skvěle!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Žádné komentáře :

Okomentovat