Zaručený recept: Babiččina tvarohová bábovka

Bábovka: kdo by ji nemiloval? Už od dětství miluji právě tento recept na tvarohovou bábovku a jinou doma ani nepečeme. Je pěkně vláčná, žádné dusivé těsto. A navíc se na ní nedá  nic zkazit. No, posuďte sami.

Co budete potřebovat:

  • 1 kostka tvarohu
  • 1 kostka Hera
  • 4 vejce
  • 4 až 5 lžic kokosu, hrst rozinek, panák rumu /čím si bábovku obohatíte, je zcela na vás, může být i čokoláda, kandované ovoce, kakao.../
  • 100 gramů cukru /my se snažíme méně sladit, tak vyzkoušejte napoprvé 150 až 180 gramů/
  • 1 vanilkový cukr
  • kůra z minimálně půlky citrónu
  • 250 gramů polohrubé mouky
  • prášek do pečiva /půlku nebo celý, zaleží na velikosti balení, ale nebojte, je na něm napsáno na jaké množství mouky se má použít/

1. Utřete v jedné míse tvaroh, Heru, oba cukry a žloutky dohromady.

2. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh.

3. Do mísy k mokrému základu /tvaroh a spol./ přisypte mouku a prášek do pečiva. A dolaďte vším, co máte rádi. Nebo také nemusíte přidávat nic, jen na citrónovou kůru nezapomeňte.

4. Nakonec přidejte do těsta vyšlehaný sníh. Pozvolna spojte. Nelekejte se, že těsto není vláčné, ale spíše těžké a rozhodně né tekuté.

Já mám silikonovou formu, tu jen vymažu olejem. Ostatní bych pro jistotu něčím vysypala. Klidně kokosem.

Pečte ze začátku na vyšší teplotu např. 200 stupňů, po pár minutách stáhněte ideálně na 170 a vydržte cca. 30 minut. Co trouba, to originál, tak raději zkoušejte klasicky špejlí. Ať ji nespálíte, to by byla škoda.

Tip: Než začnu připravovat těsto, zaliji hrst rozinek rumem, aby se stačily trochu zatáhnout a ovonět.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Žádné komentáře :

Okomentovat