Tip na letní večeři: Pečené papriky s balkánským sýrem

O pečené zelenině jsem vám už psala v dubnu a právě teď je její ideální doba. V Toskánsku jí dávají dokonce přednost před tou grilovanou. Až si ji budete připravovat, hoďte na plech i papriky. V lednici vám vydrží do dalšího dne a s balkánským sýrem je to skvělá dietní večeře.


Na plech, vyložený pečícím papírem, vyskládejte poloviny paprik. Posypte citrónovou kůrou a tymiánem. Jakmile jim v troubě zhnědne slupka, vytáhněte je a opatrně, ať se nespálíte, přesuňte do igelitového sáčku.

Zavažte a nechte zapařit, aby se vám dobře sundavala slupka. Pak nakrájejte na kostky, přidejte větší kusy balkánského sýra, olivový olej a máte salát hotový. Dochuťte si jej podle libosti, já ho někdy zakapu i balsamikovým octem, někdy bílým vinným, někdy přidám četsvou bazalku. Je to jen na vás.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Žádné komentáře :

Okomentovat