Dušené hověží maso: Snadná večeře vhodná i pro návštěvu

Doma po mě chtěli dušené hovězí s mrkví a já ho tak nesnáším. Snadno uhodnete, že je to pozůstatek z doby školních jídelen. Ale protože jsem chtěla udělat radost, rozhodla jsem se upravit recept podle svého. Přiznávám, zapátrala jsem na internetu a přizpůsobila našim chutím. Úkol byl splněn na jedničku a od této chvíle je i dušené hovězí maso součást naší každodenní kuchyně. A je tak skvělé, že se jej nestydím podávat i návštěvám!
Ingredience na 2 až 3 porce, podle velikosti strávníků
500 gramů ideálně hovězí roštěné ale i falešná svíčková se hodí
5 lžic sójové omáčky
2 lžíce dezertního vína
3 lžíce nadrobno nakrájeného zázvoru
2 lžičky třtinového cukru
1 stroužek česneku velký
1 kousek badyánu
olivový olej

1. Maso nakrájejte na kostky nebo můžete nechat i naporcované na větší kusy. Podle toho, jak chcete servírovat. Hovězí nechte "zatáhnout" na olivovém oleji. Rychle je opečte na pánvi a vyndejte.

2. Jakmile dávám maso na pánev, na druhou plotýnku automaticky stavím hrnec, ve kterém mám smíchané všechny ingredience výše. Po předání masa do hrnce, přileji horkou vodu tak, aby hovězí maso bylo zcela ponořené. Dusím na mírném ohni asi hodinku, hodinku a půl - podle velikosti kousků masa.

Protože je maso pikantnější, nevadí mi k němu klasická dušená mrkev.

Na kolečka nakrájenou mrkev osmažím na kousku másla s olivovým olejem, po chvilce přidam trochu cukru a podliji vodou. Na závěr zahustím kukuřičnou moučkou.

Skvělou přílohou je i brokolice. Recept na ní získáte zde.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Žádné komentáře :

Okomentovat