Pikantní kuřecí křídla: Vděčná rychlovka nejen na mejdan

Taky máte rádi rychlá jídla, u jejichž přípravy se moc neunavíte a výsledek je skvělý? Pečená nebo grilovaná kuřecí stehna či křídla v různých marinádách  jsou "tutovkou", kterou se musíte trefit do chutí každému.
Nedá se na nich moc zkazit, příprava nebolí a hosté bývají spokojení. Já mám slabost pro marinády s medem  a bylinkami a obvykle s nimi slavím úspěch. Tak dobrou chuť!



Na 1 kg kuřecích křídel potřebujeme:





  • 4 lžíce medu
  • 3 lžíce sojové omáčky
  • 4 lžíce kečupu
  • 1 lžíci hořčice
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžičku sladké papriky
  • 5 stroužků česneků
  • 1 najemno nasekaná feferonka

  • Všechny ingredience smícháme a do směsi dáme marinovat kuřecí křídla. Ideální je samozřejmě nechat marinovat delší dobu - třeba přes noc, ale když vás honí čas, neklesejte na mysli a křídla pečte hned.

    V troubě ideálně na 220 ⁰ C, občas otočte a potřete marinádou. No, a jakmile vysvitne sluníčko, zapomeňte na troubu a grilujte! Během grilování nezapomeňte občas potřít marinádou, upíjet dobré víno a bavit společnost.
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...