Kuřecí jednohubky s prosciuttem a šalvějí: Nečekaně výborné!

Nedávno jsme s Líbou pořádaly dámský dýchánek a můj úkol byl jasný: navařit a napéct!
Byl zrovna vlahý letní večer a tak volba padla na lehká, převážně zeleninová jídla. Až na kuřecí jednohubky podle La Cucina Italiana, ty jsem zkoušela poprvé.
Sice jsem tipovala, že budou mít úspěch, ovšem výsledek předčil mé očekávání. A krom skvělé chuti byly raz dva a to je pro mě vždycky bonus navíc.

Ingredience na 4 porce:
  • 4 ks kuřecích prsních nebo 5 stehenních řízků
  • 150 – 200 g prosciuta
  • lístky čerstvé šalvěje
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
1. Kuřecí řízky nakrájejte na špalíčky dlouhé 5-6 cm. Pokud použijete stehenní, pečlivě je odblaňte a odstraňte chrupavky. Jsou křehčí, chvilka práce se vyplatí. Osolte a pokud nespěcháte, můžete je nechat na pár hodin nebo přes noc naložené v olivovém oleji.

2. Jednotlivé kousky obalte plátkem prosciutta a přes něj ještě lístkem čerstvé šalvěje. Zvitek propíchněte párátkem.

3. Závitky osmažte na rozpáleném olivovém oleji ze všech stran.

Tip: Kuřecí špalíčky jsem vyzkoušela zabalit i do anglické slaniny a i tato varianta byla výborná. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Žádné komentáře :

Okomentovat