Toskánsko: Vstupte, aneb... základní pokrm každého Itala!

Dnes konečně teploměr ukazuje 24 stupňů a já konečně začínám přemýšlet, co "letního" vytáhnout ze skříně a kam tak jet na dovolenou. 
"Jaká, že to byla ta poslední? A jo, Toskánsko. Tak se pojďme podívat, co jsme tam nafotili.... 
A vida, budu mít i pro vás pár tipů, co nesmíte minout a co musíte vyzkoušet." 
Tak třeba ten dnešní je o základním pokrmu každého Itala. Bílý chléb s olejem a solí. I v Praze ho už dostanete.
Ráda sedím a koukám okolo sebe, pozoruji cvrkot a šmíruji domorodce. Ale kdo by to rád nedělal, že ano? V Toskánsku si rozhodně dejte bílé víno Vernaccia, které je od renesance považováno za nejlepší bílé italské víno vůbec. 
My zrovna ochutnávali Vernaccia di San Gimignano, což je malebné městečko v samém srdci Toskánka. Mimochodem skvěle strategické místo pro ubytování, pokud chcete každý den vyjíždět po vinicích a ochutnávat dary Toskánska. 
A než vám přinesou pastu, či jinou dobrotu, kterou jste si objednali. Anebo, abyste neupadli pod stůl při příliš velkolepé či rychlé ochutnávce tahodného moku, dejte si právě chléb s olejem! Následující obrázky snad nepotřebují komentář. A recept na chléb se brzy dozvíte! Není těžký, ba právě naopak! A na letní domácí dýchánky se bude hodit, zvláště pak až z něj vytvoříte tu správnou bruschettu!






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Žádné komentáře :

Okomentovat