Těstoviny se šalvějí: Netradiční kombinace, hotová okamžitě!

Někdy se vám prostě stane, že v lednici máte jen dráty a tmu. A přitom žaludek také svádí boj s prázdnotou. To byl mimochodem nedávno můj připad.
Pokud ale vaříte pravidelně, parmezán a těstoviny se doma vždycky najdou.
Zkuste šáhnout po bylinkách! Taková šalvěj není dobrá jen na čaj, věřte mi. A co víc, budete příjemně překvapeni. Nejen časem stráveným v kuchyni!



Ingredience, nechám na vás, záleží na počtu osob:

  • těstoviny ideálně nudle, ale můžou být i špagety
  • máslo
  • šalvěj ideálně čerstvá,  ale i sušená je naprosto ok
  • nastrouhaný parmezán
  • pepř a sůl podle chuti
1. Těstoviny uvařte dle návodu.

2. V pánvičce nebo hrnku rozehřejte máslo, až bude mít pěkně nazlátlou barvu, přihoďte šalvěj /na jednu porci tak 4-5 lístků/ a buď nalejte na těstoviny nebo je naopak nasypte na máslo. Promíchejte.

3. Na závěr posypte parmezánem, dle chuti opepřete a osolte.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Žádné komentáře :

Okomentovat